چای جاوه چیست؟

چای جاوه یا جاوا یک چای 100% طبیعی است و به نام هایی چون چای آلمانی و چای نمسه نیز شناخته می شود. علت اینکه آن را چای آلمانی نیز می گویند شاید به این دلیل باشد که سابقاً این چای در آلمان بسته بندی شده و به ایران وارد می شده است. ولی در حال حاضر در مواقعی که واردات آن آزاد باشد ،مستقیما از بندر باتاویا به ایران وارد می شود. این چای از گیاه Orthosiphon aristatus به دست می اید.

این گیاه درختچه ای است که بلندی آن حدود یک متر است و برگ های آن بزرگ و هر دو طرف آن پوشیده از کرک دندانه دار، معطر و بوی آن شبیه به چای سیاه می باشد. گل های آن ابتدا سفید و پس از چندی آبی رنگ می شود. گیاه Orthosiphon aristatus زیبا و خاص است. گل های سفید در بالای برگ های سبز ایستاده اند. این گیاه از فاصله دور هم توجه را به خود جلب میکند و دیده میشود، با وجود رنگ سفید آن، به خصوص در شب ها بسیار زیبا است. برای پروانه ها، زنبورها و پرندگان نیز این گیاه بسیار جذاب است. گیاه چای جاوه را نباید با گیاهان Eupatorium از خانواده کاسنی (Asteraceae) اشتباه کرد. خصوصیات این گیاهان کاملا با یکدیگر متفاوت است.

گیاه این چای نه تنها در کنار حاشیه های جنگل رشد می کند، بلکه در مناطق بیدرنگ و در کنار جاده ها نیز دیده می شود. این گیاه بومی مناطق گرمسیری آسیا است و به هندوستان، چین و اندونزی گسترش یافته و در جاوا و سوماترا کشت شده است.

برای تولید چای از برگ این گیاه استفاده می شود. بوی آن کمی معطر و مزه اش تلخ اما کمی نمکی است. همچنین، برگ های این گیاه قابض می باشد. برگ های گیاه چای جاوه شامل قطعات بزرگ و کوچک، در اندازه های 2 تا 8 سانتیمتری است. دمبرگ آن حدود 2 سانتیمتر و پشت آن نقاط ریزی وجود دارد که با ذره بین قابل مشاهده است.

استفاده درمانی چای جاوه

ترکیبات شیمیایی این گیاه شامل ترکیبات اسانس (کمتر از یک درصد)، ترکیبات کافئیک اسید (یک درصد)، فلاونوئیدها، گلوکوزید، املاح پتاسیم و یک دی ترپن ها می باشد. همچنین، سیننستین (Sinensetin) یک پلی فنل در O. stamineus است.

 این گیاه دارویی به طور سنتی برای درمان بیماری های مختلف در آسیای جنوب شرقی و در اروپا استفاده می شود. برگ این گیاه هم به تنهایی و هم در ترکیب با انواع مختلف گیاهان استفاده می شود. ارتوسیفون در حال حاضر در بسیاری از محصولات تجاری به شکل گیاه پودری، برگ های خشک، دسته های چای، نوشیدنی ها، عصاره ها، قرص ها و کپسول ها استفاده می شود. برای بهبود بیماریهایی چون فشارخون بالا، بیماری های کبدی، اختلالات مثانه و کلیه، سنگ کلیه، نقرس و مفاصل آفی (روماتیسم) از این گیاه استفاده می شود.

روش تهیه چای جاوه یا جاوا

این چای مانند چای معمولی تهیه می شود. بدین صورت که یک قاشق غذاخوری چای خشک شده جاوه را در قوری یخته و آب جوش را رو آن بریزید. اجازه دهید، حدود سه دقیقه دم بکشد. سپس می توانید این چای را با عسل یا شیر میل نمایید.

جمع بندی

خواص چای جاوه

  • بهبود شناخت
  • درمان دیابت
  • تنظیم عملکرد کلیه
  • دارای فعالیت ضد میکروبی است
  • بهبود التهاب
  • افزایش سرعت کاهش وزن
  • بهبود عملکرد عروقی
  • محافظت از کبد
  • مبارزه با سرطان                     ا
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.