خواص طالبی

خواص و فواید طالبی

مصرف طالبی برای جلوگیری از بروز نارسایی های قلبی

مصرف طالبی به دلیل دارا بودن حجم پتاسیم بالا و مواد مغذی، برای کنترل سه فاکتور کلسترول، فشار خون و هموسیستیین بالا که زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی هستند، مفید بوده و در حفظ سلامت قلب موِثر شناخته شده است.

مصرف یک فنجان طالبی در روز به میزان یک چهارم احتمال بروز فشار خون را کاهش می‌دهد. به علاوه یک فنجان طالبی تمام نیاز روزانه افراد را به ویتامین C تامین می‌کند و چون هر دو این فاکتورها برای کاهش فشار خون مورد نیاز هستند، از این رو، مانع بروز بیماری های قلبی می‌شود.

در ضمن، یک طالبی متوسط پنج گرم از 25 گرم فیبر مورد نیاز بدن را فراهم می کند که موجب کاهش کلسترول بالای خون می‌شود، پس می‌توان دریافت که این میوه یکی از بهترین میوه‌ها برای حفظ سلامت قلب است. همچنین هموسیستیین ترکیبی است که اگر در خون افزایش یابد، احتمال بروز بیماری های قلبی دو‌چندان می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند، افرادی که ویتامین C، بتاکاروتن و اسید فولیک را در مقادیر مورد نیاز دریافت می کنند، سطح این ترکیب در خونشان پایین‌تر است.

تقویت سیستم بینایی با مصرف منظم طالبی

طالبی موجب تقویت سیستم بینایی شده و از ضعیف شدن چشم شما جلوگیری می کند. مصرف طالبی به دلیل سطح بتا کاروتن بالایی که دارد، در سلامت چشم ها بسیار موثر است. بتا کاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می شود و به تبع آن ویتامین A نیز در بهبود عملکرد چشم‌ها موثر است.

به علاوه سطح بالای بتاکاروتن در طالبی، مانع بروز آب مروارید در سالمندان می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند، افرادی که از طریق رژیم غذایی‌شان، هر روز بتاکاروتن کافی دریافت می‌کنند، کمتر به آب مروارید دچار می شوند.

پیشگیری از حملات تنفسی و آسم از خواص طالبی

کسانی که از آسم رنج می‌برند، در صورت استفاده‌ از میوه‌هایی که ویتامین C بالایی دارند، کمتر دچار حملات تنفسی شده و کمتر سرفه می‌کنند. از این رو، استفاده از طالبی در میان وعده‌ها به علت وجود مقادیر بالایی از این ماده مغذی بسیار کمک‌کننده است.

محققان عقیده دارند که خاصیت آنتی‌اکسیدانی ویتامین C ، خاصیت ضد التهابی نیز دارد و این خاصیت مانع از شدت یافتن علایم آسم در بیماران می شود. به علاوه، آنتی اکسیدان های موجود در طالبی از بروز التهاب مزمن برونش‌ها نیز جلوگیری می‌کند، به همین دلیل مصرف روزانه آن برای بیمارانی که از مشکلات تنفسی رنج می‌برند، بسیار مفید شناخته شده است.

طالبی و پیشگیری از ابتلا به سرطان

طالبی به دلیل داشتن مقدار زیادی ویتامین ث و حجم بالای بتا کاروتن، احتمال بروز سرطان هایی نظیرسرطان ریه، پستان، مثانه، روده بزرگ، معده و لوزالمعده را در افراد مستعد کاهش می‌دهد. این دو ماده مغذی (ویتامین C و بتاکاروتن) با فعالیت آنتی‌اکسیدانی که دارند از فعالیت تخریبی رادیکال‌های آزاد جلوگیری کرده و مانع تشکیل غدد سرطانی می شوند.

درمان یبوستبا مصرف طالبی

طالبی حاوی فیبرهای حلّالی مثل پکتین است که نقش مهمی در هضم غذا دارند. این فیبرها آب را جذب کرده، حجم مدفوع را افزایش می‌دهد و به این ترتیب عبور آن‌ را از روده‌ها آسان می‌کند. اگر دچار یبوست شده‌اید، بهتر است قبل از غذا از طالبی استفاده کنید.

البته توجه داشته باشید که در مصرف این میوه زیاده‌روی نکنید. تحمل فیبرهای موجود در طالبی در افراد مختلف متفاوت است. در برخی افراد مصرف زیاد طالبی باعث اسهال یا نفخ می‌شود.

کاهش تورم و احتباس بافتهای بدن

طالبی میوه ای ادرار آور است. از آنجایی که طالبی سرشار از پتاسیم است، می‌تواند به دفع آب بیش از حد بدن کمک کند. در واقع ایجاد تعادل بین سدیم (نمک) و پتاسیم، نمی‌گذارد بافت‌های بدن به دلیل احتباس آب متورم شوند.

میوه ای مناسب برای ترک سیگار

اگر سیگاری هستید و قصد ترک آن را دارید از آب طالبی غافل نشوید. طالبی حاوی مواد مغذی و معدنی است که می‌تواند به شما در ترک سیگار و بهبودی و بازیابی بدن در رهایی از نیکوتین کمک کند.

دیگر فواید و خواص طالبی

  • طالبی میوه ای اشتها آور است. وجود مجموعه‌اي از ويتامين ها، به خصوص ويتامين هاي گروه ب در اين ميوه، آن را به ماده اي بسيار خوب براي تنظيم متابوليسم در بدن تبديل كرده و از اين رو ميوه اي بسيار مفيد براي افزايش وزن كودكان و نوجوانان و افراد لاغر است.
  • کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند به مدت دو هفته شام خود را به طالبی اختصاص دهند. یعنی آهسته و هر یک ربع کمی طالبی میل کنند.
  • طالبي از غلظت خون مي‌كاهد و از ايجاد لخته‌هاي خوني غيرعادي در سيستم قلبي عروقي جلوگيري مي‌كند.
  • مصرف مرتب ويتامين C كه در طالبي، به وفور يافت مي‌شود، از سخت شدن عروق و تصلب شرايين پيشگيري مي‌كند.
  • ويتامين C و A موجود در طالبی سيستم ايمني را براي مبارزه با عفونت‌ها تقويت كرده، از بروز مشكلات استخواني و پوكی استخوان و مشكلات ريوی و آلزايمر پيشگيري مي‌كند.
  • آنتي‌اكسيدان بالاي طالبي، كلسترول بالایخون را نيز پايين مي‌آورد.
  • پتاسيم موجود در اين ميوه به ترشح سديم كمك مي‌كند و به اين طريق فشار خون را كاهش مي‌دهد.
  • تركيبات موجود در آن به بی خوابی شما كمك مي‌كند.
  • خانم‌هايي كه در دوران قاعدگي دچار خونريزيهای شديد و لخته‌هاي خوني هستند، مي‌تواند در اين دوران آب طالبي مصرف كنند.
  • كمبود پتاسيم موجب گرفتگی های عضلانی و آسيب مي‌شود و آب طالبي با دارا بودن مقدار زيادي پتاسيم، اين كمبود را جبران مي‌كند.
  • اسيد فوليك موجود در طالبي در زنان باردار مي‌تواند از بروز نقص‌هاي دوران جنيني جلوگيري كند.
  • مصرف طالبی برای کسانی که سل ریوی دارند بسیار مفید است.
  • برای مبتلایان به هموروئید یا بواسیر مفید است.
  • طالبی باعث افزایش تولید شیر در مادران شیرده می شود.
  • مصرف طالبی برای کسانی که دارای سنگ مجاری ادراری هستند بسیار موثر است و همچنین افراد مبتلا به کم خونی، نقرس و روماتیسم بهتر است حتماً طالبی را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
  • طالبی و گرمک هر دو برای دفع سموم بدن و خون و فعالیت‌های سلول‌های پوستی مفید هستند و به علت داشتن مقادیر زیاد فسفر باعث تقویت سلول‌های مغزی و فعالیت اعصاب می‌شوند.
  • همچنین فراوانی کلسیم آن‌ها موجب تقویت عضلات و تکمیل استخوان‌بندی و رشد و نمو سامانه اسکلتی انسان می‌شود.
  • طالبی‌های با گوشت زرد حاوی مقدار قابل ملاحظه‌ای ترکیب شیمیایی آنتی‌اکسیدان بتاکاروتن بوده که پیش‌ساز ویتامین A به شمار می‌رود. همچنین گرمک نیز برای پیشگیری از بیماری یرقان و رفع حرارت کبد مفید بوده و خارج کننده رسوبات کلیه و مثانه است.

انتخاب طالبی عالی

برای خرید یک طالبی خوب و رسیده، با کف دست به آن ضربه بزنید باید یک صدای تو خالی داشته باشد. وقتی آن را در دست می گیرید باید نسبت به اندازه اش سنگین به نظر برسد و هیچ نقطه له شدگی یا نرم شدگی نداشته باشد. پوست آن باید به رنگ کرم یا زرد مایل شده باشد (رنگ سبز پوست نشانه کال بودن آن است). محل اتصال آن به ساقه باید کمی نرم باشد و باقی مانده ساقه باید به راحتی کنده شود. یکی دیگر از نشانه های رسیده بودن طالبی بوی ملایم شیرینی است که از پوست آن به مشام می رسد.

احتیاط لازم در مصرف طالبی

کسانی که مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت کنند یا آن را مصرف نکنند.
هم چنین کسانی که ورم معده، روده و سوء هاضمه دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی کنند چون موجب نفخ روده و معده و درد معده می‌شود.

دانستنیهای بیشتر در مورد طالبی

طالبی Cantaloup ، متعلق به خانواده خیار و کدو است. گرمک و طالبی، شبیه خربزه هستند و از جهت غذا و پزشکی شباهت زیادی به خربزه دارند با این تفاوت که پیش از خربزه می رسند و لطیف تر هستند و هضم آنها آسان تر است. طالبی و گرمک از میوه های پرآب فصل تابستان است.

طالبی آبدار و زرد است و زادگاهش کشور ایتالیاست. این میوه اولین بار در سال 1700 میلادی در یکی از شهرهای نزدیک رم به نام Cantalupo یافت شده است. جالب است بدانید که ایتالیایی‌ها این میوه را با کمی نمک و فلفل و یا زنجبیل، به همراه کمی آب پرتقال سرو می‌کنند. آنها معتقدند که سرو این میوه بدین شکل دارای خواص درمانی فراوانی است. در حالی که در کشور ما، آن‌را به همراه تکه های کوچک یخ و کمی شکر در مخلوط‌کن می‌ریزند و نوشیدنی فرح‌بخشی را تهیه‌کرده و میل می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.