آب بنه

مواد لازم آب بنه

  • پیاز متوسط : 3 عدد
  • بنه(پسته کوهی) کوبیده شده : 500 گرم
  • نعنا خشک : به مقدار لازم
  • فلفل سیاه : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • آب لیمو : به مقدار لازم
  • آب ولرم : 4 لیوان

طرز تهیه آب بنه

  1. ابتدا بنه کوبیده شده را با دوقاشق غذاخوری آب جوش خوب ورز می دهیم و این کار را چندین بار تکرار می کنیم تا بنه به روغن بیفتد به طوری که با فشرده شدن بنه ، روغن آن بچکد.
  2. سپس روغن بنه را پس از فشردن در استکان می چکانیم و کنار می گذاریم، پس از آن آب ولرم را به بنه ها اضافه کرده خوب مخلوط می کنیم.
  3. سپس مخلوط به دست آمده را صاف و فلفل ، نمک ، آب لیمو ، پیاز و نعنا را اضافه می کنیم و در آخر روغن بنه را روی مواد می ریزیم تا خوشرنگ و زیبا شود.

آب بنه برای کدام شهر است

- Advertisement -

آب بنه یا قاتق بنه یکی از غذاهای محلی استان کرمان است. بنه در کرمان به یک نوع پسته کوهی معروف است. درخت بنه خاصیت های زیادی دارد و از جهات مختلف مورد علاقه گیاه خواران است، هم چوب آن که برای هیزم و زغال بسیار خوشایند است و تمیز سوخته و از ماندگاری و دوام بالایی برخوردار است و از برگ در خت آن برای غذای گیاه خواران و تهیه پوست و تبدیل آن به مشک استفاده می کنند.

دانه بنه تقریبا کروی شکل و شبیه عدس است. این دانه ها خوشه ای بوده و داخل یک پوسته چوبی و محکم می باشد این دانه ها زمانی که هنوز نرم هستند و سفت نشده اند جهت تهیه ترشی استفاده می شوند و هر گاه که سفت شده جهت تهیه آب بنه به کار می روند.

معمولا بنه ها پس از رسیدن پسته ها و در اواخر تابستان قابل استفاده هستند. درخت بنه در واقع منبع تولید شیره سقز است . این گیاه صمغی به رنگ سبز خیلی روشن، غلیظ و بسیار چسبنده است که استفاده دارویی فراوان داشته و به عنوان یک ملین قوی در درمان یبوست و درمان ناراحتی های گوارشی استفاده می شود. این غذا در واقع از غذاهای سنتی مردم حاجی آباد از توابع استان کرمان می باشد.

خواص درمانی بنه

از خواص درمانی بنه می توان به این موارد اشاره کرد، بنه مقوی کبد و طحال بوده و مسکن درد کمر، درد پشت و درد قولنج می‌باشد، ضمن آنکه بنه، ویتامین‌های آ و اقسام ب و د را نیز دارد.

بخار پوست درخت بنه برای خلاص شدن از شر حشرات مؤثر است و در صنعت داروسازی با صمغ آن پمادی درست می‌کنند که از گزش پشه جلوگیری می‌کند. برای کمردرد و دردهای مفصلی از روغن این گیاه استفاده می‌شود و کرمانی‌ها بنه را به نوعی تقویت‌کننده اعصاب می‌دانند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.