سوپ ترشک

  ما در این مطلب  دستور یک سوپ متفاوت و خوشمزه را برای شما عزیزان آماده کرده ایم این سوپ خوشمزه سوپ ترشک نام دارد که ما در این مطلب از آشپزی قصد داریم مواد لازم و طرز تهیه سوپ ترشک خوشمزه و خواص گیاه ترشک را برای شما عزیزان به اشتراک بگاریم یک سوپ بسیار مقوی مناسب روزهای سرد پاییزی.

مواد لازم سوپ ترشک

  •  ترشک ۵۰۰ گرم
  •  سیب زمینی پخته نیم کیلو
  •  کره ۵۰ گرم
  •  آب گوشت ۴ تا ۵ لیوان
  •  خامه ۷۵ گرم
  •  تره فرنگی خرد شده یک فنجان
  •  نمک و فلفل به اندازه کافی

طرز تهیه سوپ ترشک

  1. تره فرنگی را با کره کمی سرخ میکنیم و اب گوشت را میریزیم و میگذاریم تره فرنگی کاملا بپزد
  2. بعد انرا از صافی یا دستگاه رد می کنیم. انگاه سیب زمینی پخته را از صافی یا دستگاه مخصوص رد می کنیم و با تره فرنگی صاف شده مخلوط می کنیم و در صورتیکه مایه غلیظ باشد کمی اب یا اب گوشت بان می افزائیم
  3. بعد روی حرارت ملایم میگذاریم انگاه ترشک تمیز کرده و خرد شده را میریزیم
  4. وقتی ترشک نیز کاملا اماده و پخته شد و سوپ جا افتاد سوپ را در سوپخوری میریزیم و خامه را روی ان می دهیم.
  5. ترشک نوعی سبزی شبیه اسنفاج است که برگهای ان ظریفتر و طعم ان کاملا ترش می باشد.

خواص گیاه ترشک

در ترشک پتاسیم اگزالات و تارتاریک اسید وجود دارد. سدیم، پتاسیم، کلسیم و فسفر در ترکیب آن گزارش شده است.

پژوهشگران گیاهان دارویی با بیان اینکه ترشک برای جبران ویتامین C در بدن مفید است، گفت: در ناراحتی‌های ادراری، کلیوی و اسهال‌خونی کاربرد دارد.

ترشک ایرانی در بیشتر مناطق استان گسترش دارد، اما هنوز به‌عنوان گیاه دارویی شناخته شده نیست و در اغلب روستاهای منطقه قائنات می‌توان آن را مشاهده کرد.

در میان عشایر مرسوم است که از دانه‌های این گیاه استفاده می‌کنند. طریقه استفاده‌ی آن هم به این ترتیب است که دانه‌های این گیاه را می‌کوبند و پس از مرطوب کردن در محل درد و مفاصل می‌گذارند و به‌عنوان مُسَکن از آن استفاده می‌کنند.

این پژوهشگر گیاهان دارویی گفت: گیاه ترشک منبع ویتامین C است. بنابراین کسانی که کمبود ویتامین C دارند این گیاه می‌تواند برای آن‌ها منبع ویتامین C باشد. علاوه‌بر آن، این گیاه آهن و فسفر کافی هم دارد.

هم‌چنین این گیاه دارویی اشتها‌آور و تصفیه‌کننده و هضم‌کننده بسیار خوبی است و به‌خاطر خاصیت تصفیه‌کنندگی‌اش برای کسانی که دارای جوش‌های موضعی و پوستی هستند بسیار مفید است.

این دارو به علت داشتن اسید اکسولید نباید زیاد و بطور مداوم مورد مصرف قرار گیرد، چون برای مثانه و کلیه می‌تواند مضر باشد. برای استفاده‌ی موضعی از این دارو اگر برگ یا دانه‌ی له شده، پخته شده یا جوشانده آن روی دمل‌ها گذاشته شود به راحتی درمان می‌شود

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.