9 دلیل برای نوشیدن چای یاسمن

چای یاسمین یک چای معطر است که با استفاده از شکوفه‌های گیاه یاسمین به وجود می‌آید. اساس این چای معمولاً چای سبز است اما گاهی آن را با چای سفید یا سیاه هم مخلوط می‌کنند. شکوفه‌های یاسمین در کنار برگ‌های چای نگهداری می‌شوند و یا با چای مخلوط شده و در انبار قرار می‌گیرند به این صورت عطر شکوفه‌های یاسمین اجازه می‌یابند تا به چای نفوذ کنند.

به دلیل این که اساس چای یاسمین، همان چای سبز است بسیاری از فوایدی که بدن شما با نوشیدن چای سبز از آن‌ها بهره‌مند می‌شود در این چای نیز وجود دارد. در ادامه به ارائه 9 دلیل که چرا چای یاسمین برای سلامت بدن شما مفید است می‌پردازیم.

آنتی اکسیدان­ها

چای یاسمین حاوی ترکیبات گیاهی شناخته شده‌ای به نام پلی فنول است. این ترکیبات به عنوان آنتی‌اکسیدان در بدن شما عمل می‌کنند و از سلول‌های شما در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. آسیب‌هایی ناشی از رادیکال های آزاد در بدن، طبق تحقیقات انجام شده از عوامل سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی و کاهش عملکرد شناختی مغز هستند.
چای یاس یا یاسمین به علت و جود چای سبز مقدار زیادی کاتچین که یک نوع پلی فنول است را شامل می‌شود. یکی از قدرتمندترین کاتچین ها در چای سبز، اپیگلاکاتچین گالات (EGCG) است که با بسیاری از مزایا، از جمله کاهش وزن و کنترل قند خون و همچنین حفظ سلامت قلب و دهان مرتبط است. علاوه بر این، دارای اثرات ضد التهابی و کاهش چربی خون است که ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را نیز کاهش دهد.

کاهش وزن

نوشیدن چای یاسمن می تواند به شما در کاهش وزن کمک کند. در حقیقت، بررسی چندین مطالعه نشان می دهد که چای سبز – شایع ترین پایه چای یاسمن – می‌تواند میزان متابولیسم بدن را 4 تا 5 درصد افزایش دهد و چربی سوزی را 10 تا 16 درصد افزایش دهد که به معنای سوختن 70 تا 100 کالری اضافی در روز می‌باشد. خواص سوزاندن چربی چای یاسمن مربوط به محتوای آن کافئین و پلی فنول EGCG است. این ترکیبات همچنین ممکن است اثرات سوزاندن چربی یکدیگر را افزایش دهد.

حفاظت از بدن

میزان بالای پلی فنول در چای یاسمین می‌تواند از بدن در برابر چربی های مضر و کلسترول محافظت کند. کلسترول LDL اکسید شده به طور بالقوه مضر است، زیرا احتمال مسدود شدن شریان‌های قلبی توسط این نوع کلسترول بیشتر است. این ماده می‌تواند عروق خونی شما را بسوزاند یا مسدود کند. پلی فنول با محافظت از بدن در برابر این کلسترول‌های مضر سلامت قلب شما را تضمین می‌کند.

تحقیقات انجام شده بر روی این ماده نشان داده است که احتمال بیماری‌های قلبی را تا 68% کاهش می‌دهد همچنین سطح مواد مضری چون تری­ گلیسیرید را در بدن کاهش می‌دهد.

ارتقاء سطح سلامت دهان و دندا

چای یاسمین مخلوط با چای سبز است که مقدار زیادی کاتچین را شامل می‌شود. کاتچین ­ها گروهی از پلی فنول ها هستند که می‌توانند با کشتن باکتری‌های تشکیل دهنده پلاکت مانند Streptococcus از دندان‌ها، در برابر پوسیدگی یا حفره محافظت کنند. تحقیقات نشان داده‌اند که چای یاسمن و چای سبز به علت مقدار بالای کاتچین موجود در آن‌ها مانند دهان‌شویه عمل کرده و از سلامت دندان و مینای آن محافظت می‌کنند.

بهبود عملکرد مغزی

چای یاسین خواص متعددی دارد که می تواند به افزایش عملکرد مغز کمک کند. این چای حاوی 15 تا 60 میلی‌گرم کافئین در هر فنجان (237 میلی لیتر)، بسته به اینکه چقدر چای مصرف شده است و چه نوع چای (سیاه- سفید-سبز) به عنوان پایه استفاده می شود، است. کافئین سیستم عصبی بدن را با مسدود کردن آدنوزین انتقال دهنده عصبی مهار کننده – شیمیایی که سیگنال های بین مغز و بدن شما را فراهم می کند، تحریک می کند. به طور معمول، آدنوزین به استراحت بدن کمک می کند. علاوه بر این، کافئین فعالیت مغز را تقویت می کند و به انتشار دیگر نوروترانسمیورهای تقویت کننده مانند دوپامین و سروتونین کمک می کند.

به طور خلاصه، این باعث می شود که شما هوشیار تر باشید و انرژی بیشتری داشته باشید و حافظه کوتاه مدت را بهبود می­بخشد.

چای یاسین همچنین حاوی اسید آمینه L-theanine است که باعث انتشار اسید گاما آمینو بوتیریک (GABA) می شود – یک انتقال دهنده عصبی مهاری است که باعث افزایش آرامش بدن و درعین حال بالا رفتن سطح توجه می شود. ترکیب کافئین و التانین تأثیرات باور نکردنی و بسزایی در عملکرد مغزی دارند.

کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون

چای یاسمین با حامل پلی فنول های قدرتمند است که می توانند خطر ابتلا به آلزایمر و بیماری پارکینسون را کاهش دهند. به طور خاص، چای یاسمین ساخته شده از چای سبز دارای EGCG بالا است، که می تواند التهاب را خنثی کند و خسارات ناشی از آسیب رادیکال های آزاد – دو عامل کلیدی مرتبط با پیشرفت بیماری آلزایمر و پارکینسون را کاهش دهد.

بررسی 8 مطالعاتی که در بیش از 5600 نفر انجام شد کشف کرد که افرادی که به طور مرتب چای سبز مانند چای سبز – که شایع ترین پایه چای یاسمین است – را مصرف می کنند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون در آن­ها 15٪ کمتر نسبت به مصرف کنندگان چای های دیگر است.

کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو

در سراسر جهان، بیش از 422 میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند. دیابت نوع 2 شایع‌ترین نوع است و هنگامی رخ می‌دهد که بدن شما نمی‌تواند انسولین را به طور مؤثر مصرف کند. انسولین یک هورمون است که قند را از خون شما به سلول‌های شما منتقل می‌کند.

چای یاسمین با چای سبز ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. این چای شامل ترکیب EGCG است که ممکن است به بدن شما کمک کند که انسولین را به طور مؤثرتری مصرف کند و سطح قند خون را کاهش دهد. تجزیه و تحلیل 17 مطالعه در 1313 نفر نشان داد که مصرف چای سبز به طور قابل توجهی باعث کاهش قند خون ناشتا و سطح انسولین می‌شود. تجزیه و تحلیل دیگری از 12 مطالعه در بیش از 760،000 نفر نشان داد که نوشیدن 3 فنجان (710 میلی لیتر) یا بیشتر چای به صورت روزانه با خطر ابتلا به دیابت نوع 2 (16 درصد کمتر از 30 درصد) مرتبط است.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

چای یاسمین دارای آنتی‌اکسیدان هایی است که به کاهش آسیب‌های رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند و دارای خواص ضد سرطان است. آزمایشات مطالعات حیوانی نشان داد که پلی فنول­ها مانند ECGC در چای سبز،  باعث کاهش حجم توده‌های سرطانی و جلو گیری از رشد سلول‌های سرطانی می‌شوند. در پژوهش‌ها نشان داده شده است که پلی فنول چای سبز رشد و گسترش سلول‌های سرطانی مثانه را متوقف کرد و باعث مرگ سلول‌های سرطانی شد. 

اضافه کردن آن به رژیم غذایی روزانه ساده است.

چای یاسمین نه تنها بسیار سالم است، بلکه خوشمزه و خوش عطر هم هست و به راحتی می‌توانید آن را به رژیم غذایی روزانه‌تان اضافه کنید. این چای با عطر گل یاس معطر است و طعم شیرین  و ملایمی دارد.

برای تهیه این چای به راحتی می‌تواند مقداری از چای را داخل قوی ریخته و مقداری آب گرم (70-80 درجه سانتی‌گراد) به آن اضافه کنید. اگر آب به اندازه کافی داغ نباشد یا بیش از اندازه داغ باشد باعث خراب شدن طعم آن و از بین رفتن برخی خواص آن می‌شود. این چای به 3 تا 5 دقیقه زمان برای دم کشیدن نیاز دارد. بعد از طی شدن این زمان می‌توانید از نوشیدنی فوق‌العاده خود لذت ببرید.    

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.