انواع زمین‌های کشت چای

برای آشنایی پایه‌ای ولی مختصر با انواع موارد مربوط به چای، در این مقاله، مختصری هم در مورد زمین‌های کشت چای و شرایط آن‌ها توضیح می‌دهیم.

کشت چای در زمین‌های مختلف

• گاهی باید گیاهانی مانند سویا و لوبیا در زمین‌هایی که چندین سال تحت کشت چای قرار گرفته‌اند کاشته شوند؛ تا میزان قدرت زمین مذکور برای کشت این گیاه پایین نیاید.

این کار در مورد زمین‌های بسیار ضعیف جهت کشت چای، برای چند سال متوالی انجام می‌شود و بقایای گیاهان کاشته‌شده‌ی جایگزین، برای تبدیل‌شدن به کود، توسط شخم عمیق در خاک دفن می‌شوند.

• مهم‌ترین مشکل کاشتن در دشت‌ها و یا زمین‌های جلگه‌ای، رسیدن رطوبت بیش‌ازحد به ریشه‌ی گیاه چای است.

به همین دلیل، هنگام کشت چای در زمین‌های دشت یا جلگه اقدام به زهکشی سطح زیر کشت می‌شود تا رطوبت کم‌تری به ریشه‌ی چای برسد.

• اگر کشت چای در زمین‌هایی مانند زمینی که قبلاً باغ یا جنگل بوده است انجام شود؛ ابتدا اقدام به از بین بردن علف‌های هرز می‌کنند؛ زیرا در غیر این صورت، امکان باقی ماندن علف‌های هرز و فقر مواد غذایی خاک و یا انتقال باکتری یا قارچ‌ها به بوته‌های چای، وجود خواهد داشت.

معمولاً برای این کار از شخم عمیق استفاده می‌کنند و بقایای علف‌های هرز را نیز از محل باغ یا جنگل انتقال می‌دهند؛ زیرا عمل جایگزین مانند سوزاندن علف‌ها، با تأثیر سوئی که بر روی میزان اسیدیته‌ی خاک خواهد نهاد؛ به درختچه‌های چای آسیب وارد خواهد کرد.

زمین‌های کشت چای

زمین‌های شیب‌دار به خاطر فرسایش خاکِ بیشتر و وجود جریان شدیدترِ آب‌های جاری در طبیعت، بیشترین میزان از دست دادن مواد مفید غذایی برای برگ چای را دارند.

در صورت کشت چای در چنین زمین‌هایی، برای جلوگیری از فرسایش و شسته شدن مواد غذایی خاک، زمین زیر کشت چای را به شکل پلکانی درمی‌آورند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.