قاتق بنه کرمان

طرز تهیه قاتق بنه کرمان (آب بنه) که در زبان محلی سیر او بنه نیز خوانده می‌شود، یکی از خوراک های محلی استان کرمان است که بسیار مغذی و پر خاصیت نیز می باشد. درخت بنه به لحاظ طبیعی بسیار دیر رشد می‌کند و از این رو قد کشیدن و بزرگ شدن آن مستلزم گذشت زمان و دور بودن از دسترس گیاهخواران می‌باشد و هر آنچه که در حال حاضر در دامنه کوهستان جلوه می نماید، باقیمانده درختانی است که تمام سختی ها را طی کرده اند و از تیشه هیزم شکننان به دور مانده اند که آتش چوب بنه به خاطر تمیز سوختن و ماندگاری و دوام از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.

مواد لازم قاتق بنه کرمان

  • بنه یا پسته ی کوهی
  • آب

طرز تهیه قاتق بنه

  1. برای تهیه قاتق بنه ابتدا دانه‌های بنه را با پوست کاملا خرد می‌کنند و به صورتی که مغز دانه ها کاملا با پوسته دانه خرد شوند.
  2. بعد از خرد کردن مقدار مورد نیاز، دانه های بنه خرد شده بنه را داخل ظرفی می ریزند (معمولا از تغار استفاده می شود که به لحاظ زبر بودن قسمت داخلی تغار، چنگ زدن بهتر خمیره به دست آمده امکان پذیر خواهد بود).
  3. چنگ زدن و ساییدن خمیره حاصل از دانه های بنه را تا پیدا شدن چربی (آزاد شدن چربی موجود در هسته دانه های بنه) ادامه می دهند.
  4. بعد از این به آن آب اضافه می کنند تا قسمت های چوبی مربوط به دانه های بنه از سایر قسمت ها جدا شوند (قسمت های چوبی در ته ظرف باقی می مانند).
  5. مایع به دست آمده را قاتق بنه می‌گویند که آن را می‌توان کمی گرم کرده و همراه با مقدار دلخواه رب انار مخلوط کرده و با پیاز بر سر سفره نهاد تا نان کرنو و یا کماچ و یا نان تابه ای را در آن خرد کرده و با دست خوردن این قاتق عجب می چسبد.

خواص بنه یا پسته کوهی

  • بنه، مقوی کبد و طحال بوده و مسکن درد کمر، درد پشت و درد قولنج می‌باشد، ضمن آنکه بنه، ویتامین‌ های آ و اقسام ب و د را دارد.
  • بخار پوست درخت بنه برای گریزاندن حشرات مؤثر است و در صنعت دارو سازی با صمغ آن پمادی درست می‌کنند که از گزش پشه جلوگیری می‌کند.
  • برای کمر درد و دردهای مفصلی از روغن این گیاه استفاده می‌شود و کرمانی‌‌ها بنه را به نوعی تقویت‌ کننده اعصاب می‌دانند.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.