نان اسکو چیست؟

پخت این نان از زمان‌های قدیم در شهرستان اسكو رایج بوده و اغلب از آرد گندم و جو مرغوب منطقه تهیه و تولید می‌شود. با وجود تغییرات روز افزون و صنعتی شدن تولید نان، تهیه نان سنتی اسكو همچنان با شیوه سنتی و بومی صورت می‌گیرد كه به آن انحصار ویژه‌ای بخشیده است.

كیفیت مطلوب ، شیوه و مهارت خاص پخت، كارگاهی بودن پخت، كیفیت بالا، اشتهار مطلوب، مقبولیت، ماندگاری، یكدست، یكرنگ و یكنواخت بودن نان سنتی اسكو را محصولی ویژه و مقبول كرده است. تنور نان سنتی اسكو از نوع افقی بوده و كف آن به وسیله آجرهای مربعی شكل مفرش گردیده است.

به دلیل نازكی خمیر پخت نان اسكو سریع صورت گرفته و نان‌های پخته شده به كمك دو چوب باریك از تنور بیرون آورده می‌شوند. بافت نان لواش اسكو نسبتا یكنواخت و اندازه آن به طول ۷۰ تا ۸۰ سانتی متر و عرض ۴۰ سانتی‌متر می‌رسد.

نان اسكو حالت خشك دارد و به مدت سه ماه و حتی بیشتر قابل نگهداری است كه در موقع مصرف با اضافه كردن مقداری آب می‌توان آن را مرطوب و آماده مصرف كرد. ضایعات این نوع نان در حد صفر بوده و طعم خوشایندی دارد.

روزانه حدود ۲۵ تن نان سنتی در اسکو پخت می شود که از این میزان حدود سه تن به مصرف داخل استان آذربایجان شرقی رسیده و مابقی به سایر استان ها و کشورها عراق و جمهوری آذربایجان صادر می شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.