تاریخچه باقلاقاتوق + طرز تهیه [ غذای گیلانی ]

باقلا قاتق از جمله غذاهای خوشمزه شمالی است که اهالی گیلان در پخت آن تبحر دارند. یک خورش خوشمزه و مقوی که با کمترین و ساده‌ترین مواد پخته می‌شود و بسیار مقوی و سیر کننده است. به نظر می‌رسد میل کردن غذاهایی مثل باقلا قاتق برای افطار یا سحر ماه رمضان به خاطر میزان فراوان فیبر و پروتئین ساعات بیشتری شما را سیر و پر انرژی نگه دارد. 

تاریخچه باقلا خورش

باقلاقاتق، باقلا خورش نوعی خورش از قدیمی ترین غذاهای محلی آشپزی گیلان است که در کلیه مناطق کشور ایران نیز به ویژه در مناطق شمالی کشور به‌ویژه استان گیلان طبخ می‌شود.مواد اصلی این غذا از باقلا رشتی و به زبان گیلکی(پاچ باقلا، کلمه پاچ در گیلان به معنیِ کوتاه یا کوچک است)، شوید و تخم مرغ تهیه گردیده و معمولاً با برنج که به صورت کته تهیه شده(برنج بیجارکله) ، سیر تازه کل باقالا، ماهی و اشپل ماهی خورده می‌شود. 

مواد لازم

پاچ باقلا یا لوبیا کشاورزی ویا لوبیا چشم بلبلی (پوسته بیرونی و درونی گرفته شود)
سیر خرده شده یا له شده
شوید تازه و یا خشک
تخم مرغ
آب جوش
نمک، فلفل و زردچوبه
روغن

طرز تهیه

برای تهیه این خورش ابتدا سیر رنده شده همراه با شوید خرد شده تفت داده می‌شود. سپس باقلای پوست‌کنده را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم و به آن نمک، زردچوبه و آب جوش اضافه می کنیم و شعله را گم کرده تا جابیفتد. پس از آن که باقلا کاملاً پخته و نرم شد، تخم مرغ(ها) را داخل آن شکسته و بلافاصله در ظرف را می‌گذارند تا تخم مرغ اصطلاحاً ببندد. سپس آن را همراه با برنج کته مصرف می‌کنند. غالبا همراه با برنج کته، سیرتازه، ماهی ویا اشپل ماهی صرف می‌گردد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.