دمنوش نعناع : طرز تهیه 3 “نوع دمنوش نعناع” + خواص درمانی

دمنوش یا چای نعنا برای ناراحتی معده راهی آسان و کم هزینه ای است که میتوان در هر مکانی آن را به سادگی درست کرد. شاید برای صرف صبحانه مناسب نباشد.

اما میتواند برای آرامش و یک نوع نوشیدنی گرم در زمستان، سرو شود. یا در تابستان به عنوان یک نوشیدنی سرد برای رفع خستگی و رفع گرمای بدن (موهیتو) سرو شود.

در ادامه با قندپهلو همراه شوید تا با انواع دمنوش نعناع و طرز تهیه آن را بیاموزیم:

مواد لازم برای تهیه چای نعناع

  • ۱۰-۵ برگ تازه نعناع
  • ۲ فنجان آب (۴۷۳ ml)
  • شکر یا شیرین کننده سلیقه ای (اختیاری)
  • لیمو (اختیاری)

طرز تهیه چای نعناع

  1. آب را بجوشانید. می توان این کار را با قرار دادن کتری، بالای شعله آتش، در قابلمه ای روی گاز، در مایکروویو، یا هر راه دیگری که به نوعی آب را بجوشاند، انجام داد.
  2. برای صرفه جویی در مصرف آب، نیرو، زمان و پول، تنها به اندازه ای که می خواهید چای بنوشید آب را بجوشانید.
  3. برگ های نعناع را بشویید و خورد کنید.
    آن را بشویید تا از هر لکه رسوب شده، ویروس، یا خاکی که ممکن است بر روی برگها باشد پاک گردد. سپس برگ ها را خوردکنید تا به خارج شدن ماده معطر آن کمک شود و به چای خود چاشنی قوی زده باشید.
  4. انواع مختلفی از برگ نعناع از جمله شکلاتی، نعنای تند و نعناع فلفلی وجود دارد که می توانید استفاده کنید.
  5. برگ ها را آماده کنید.
    برگ نعناع می تواند به داخل گوی چای برود، قوری برای برگ چای طراحی شده است و برای این مخلوط مناسب است یا داخل فیلتر قهوه، در فلاکس، در چای ساز، یا مستقیم در داخل ماگ قرار گیرد.
  6. آب جوشیده را بر روی برگها بریزید.
    بعضی از چای ها باید در دماهای مختلفی ساخته شود آن قدر که برگ ها را نسوزانید، اما نعناع مقاوم است و شما می توانید به طور کامل آب جوش را مستقیم بر روی تمام برگ ها بریزید.
  7. چای را دم کنید.
  8. چای نعناع باید به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه دم بکشد، ولی اگر چای قویتری بخواهید، اشکالی ندارد که بیشتر زمان بگذارید.
  9. زمانی که چای به آن قوتی که می خواهید رسید (با مزه کردن یا بوییدن)، تفاله ها را بر دارید. همچنین می توانید تفاله ها را بر ندارید و بگذارید چایتان قوت بیشتری پیدا کند. اگر از کتری ویژه یا گوی چای استفاده نمی کنید، چنانچه خواستید تفاله ها را جدا کنید، از صافی استفاده کنید.
  10. اگر از فلاکس (چای ساز و مانند اینها) استفاده می کنید، زمانی که چای به قوت مورد نظر رسید پیستون (دریچه) را به پایین فشار دهید.
  11. موادی را اضافه کنید.
  12. زمانی که چای دم کشید، چنانچه مایل بودید می توانید به آن عسل یا شیرین کننده ای بیافزایید، یا قبل از نوشیدن یک لیمو در آن بریزید.

مواد لازم برای تهیه آیس تی نعناع

  • ۱۰ شاخه کوچک نعناع تازه
  • ۸-۱۰ فنجان آب (۱.۹-۲.۴L)
  • ۲/۱ فنجان شکر، سلیقه ای (۱۱۳-۲۲۷ گرم)
  • آب یک عدد لیمو
  • خیار خورد شده (اختیاری)

طرز تهیه آیس تی نعناع

  1. چای نعناع درست کنید.
    طبق همان تناسب به اندازه ای که می خواهید، چای نعناع داغ خود را درست کنید. به طور ساده برگهای نعناع را درون یک کاسه نسوز قرار دهید و آب داغ را مستقیم بالای آن بریزید و اجازه دهید که دم بکشد.
  2. برای یک بار سرو، از همان نسبت آب نعنا و متدی که برای یک ماگ چای داغ نعنا داشتید استفاده کنید.
  3. یک شیرین کننده و آب لیمو در آن هم بزنید.
    زمانی که چای آماده شد، آب لیمو را داخل آن بریزید، مواظب باشید که هسته ای درون چای نیفتد. اگر چای شیرین می خواهید، شیرین کننده دلخواه خود را اضافه کنید، بچشید. به خوبی آن را هم بزنید تا ذرات شکر در آن حل شود.
  4. بگذارید دمای چای به اندازه دمای اتاق برسد.
    زمانی که سرد شد، چای را از صافی درون پارچ بریزید و برگهای نعناع مصرف شده را دور بریزید. داخل یخچال بگذارید تا خنک گردد.
  5. آیس را با خیار سرو کنید.
    زمانی که چای خنک شد و آماده سرو آن شدید، لیوان خود را از یخ پر کنید. خیار را به صورت نازک ببرید و چند عدد به هر لیوان اضافه کنید. چای را بریزید و لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه چای نعناع مراکشی

  • ۱ قاشق غذا خوری سست برگ چای سبز (۱۵ گرم)
  • ۵ فنجان آب (L1.2)
  • ۳-۴ قاشق غذا خوری شکر، به طعم (۳۹-۵۲ گرم)
  • ۱۰-۵ شاخه کوچک نعناع تازه

طرز تهیه چای نعناع مراکشی

  1. برگ های چای را با آب بشویید.
    چای سبز را در یک قوری قرار دهید و یک فنجان آب جوش به آن بیافزایید. آب را به صورت گرداب وار تکان دهید تا برگها شسته شوند و کتری گرم گردد. آب را بیرون بریزید، بازمانده های برگ های سبز را بگذارید در قوری بماند.
  2. چای را دم کنید.
    چهار فنجان آب جوشیده را در قوری بیفزایید و چای را به مدت دو دقیقه دم کنید.
  3. شکر و نعناع را به آن بیفزایید.
    چهار دقیقه دیگر بگذارید دم بکشد، و یا بچشید و سرو کنید.

فهرست خواص چای نعناع

  1. ماده منول در چای نعناع وجود دارد و این ضد انجماد کننده معطر می تواند به تخریب مخاط نامناسب و بر طرف کردن خلط کمک کند. وقتی که گلو درد دارید، چای نعنا می تواند گلوی شما را ضدعفونی کند.
  2. اسید rosmarinic موجود در چای نعناع به عنوان ضد التهاب موثری عمل می کند. زمانی که بر اثر بیماری دچار التهاب شده اید، چای نعناع می تواند به کاهش التهاب و همچنین علائم آلرژی های فصلی کمک کند.
  3. زنانی که تغذیه کودک خود با شیر مادر را به عهده دارند، اغلب در ناحیه نوک پستان خود درد دارند و این موضوع می تواند باعث آسیب ناحیه سینه شود. چای نعناع به عنوان یک خنک کننده، می تواند در جلوگیری از ترک خوردگی و درد در نوک پستان مادران شیرده کمک کند.
  4. چای نعناع می تواند در تنفس بهتر به فرد کمک کرده راه تنفسی را باز کرده و حتی می تواند به صورت یک عامل ضد میکروبی در دهان عمل کند.
  5. چای نعناع و مصرف آن به مدت مداوم برای آرام کردن و از بین بردن ناراحتی های گوارشی مفید بوده و در درمان ناراحتی معده استفاده می شود. زمانی که جریان صفراوی افزایش می یابد، با نوشیدن چای نعنا به هضم سریع تر غذا کمک کنید.
  6. درد ناشی از نفخ و گاز معده با نوشیدن چای نعناع کاهش می یابد، به همین ترتیب، زمانی که دچار نفخ شدید شده اید و دل درد دارید، چای نعنا باعث کاهش و بهبود این وضعیت می شود.
  7. چای نعنا یک نوشیدنی اثر بخش برای تمدد اعصاب و شل سازی عضلات محسوب می شود. نعنا با خاصیت ضد درد هم در درمان جسمی و هم اعصاب بسیار مفید است. چای نعنا رقیق بوده و به راحتی جذب می شود.
  8. بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر IBS در زمان نوشیدن چای نعنا اغلب متوجه می شوند که علائم آنها به صورت منظم کاهش می یابد.

خواص چای نعناع برای قاعدگی

  1. آیا می دانستید که چای نعناع می تواند برای خانم هایی که مبتلا به گرفتگی قاعدگی هستند، هم بسیار مفید باشد؟
  2. یکی از خواص چای نعناع این است که این چای یک مایع خنک کننده موثر برای کاهش نفخ، دردهای شدید، گرفتگی قاعدگی و خستگی بوده و کسانی که در زمان قاعدگی دچار دل دردهای شدید هستند می توانند با نوشیدن چای نعناع، درد خود را تسکین دهند.

خواص چای نعناع برای لاغری

  1. چای نعناع جادو نمی کند اما می تواند در درمان بسیاری از مشکلات و بیماری ها، بسیار موثر و کارآمد باشد. از دست دادن وزن، در نتیجه سوختن کالری بیشتری است که شما با ورزش و جایگزینی غذاهای با کالری بالا با گزینه های کم کالری ، به آن دست پیدا می کنید.
  2. اما در این میان باید گفت که نعناع هم در کمک به لاغری موثر است زیرا باعث هضم سریع غذا می شود. بنابراین نعنا برای کسانی که در دراز مدت سعی در کاهش وزن دارند، مفید است.
  3. خواص چای نعناع در درمان و بهبود دستگاه گوارش موثر است. چای نعناع باعث تسکین و هضم شده و حرکات روده سالم را با آرام کردن ارگان های دستگاه گوارش، تسریع می بخشد.
  4. نعناع، با آرام کردن ماهیچه های دستگاه گوارش و افزایش جریان صفرا، هضم چربی ها را آسان تر و سریع تر کرده و با جلوگیری یا کاهش نفخ، گاز و سوء هاضمه، مرتبط است.
  5. همچنین ممکن است به کاهش سندرم روده تحریک پذیر کمک کند. شاید این موارد به طور مستقیم سبب کاهش وزن نشود، با این حال، باعث می شود تا سرعت هضم بیشتر و در نتیجه همراه با ورزش، سوخت و ساز کالری بالا رفته و کاهش وزن تسریع شود.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.