خواص گوجه سبز

گوجه سبز یک میوه خوشمزه و آبدار است. این میوه برای اولین بار در فرانسه توسعه یافت. گوجه سبز نام درختی است از تیره گل سرخیان که میوه آن کوچک و آبدار، دارای پوست نازک به رنگ سبز یا سرخ و یک هسته سخت است.

نام علمی گوجه سبز

نام علمی این میوه خوشمزه Prunus domestica italic می باشد.
همانطور که در ابتدای مقاله نیز ذکر کردیم گوجه سبز میوه ای با لایه بیرونی نازکی است و هسته سفت و محکمی در درون آن قرار گرفته است. رنگ این میوه ممکن است از سبز تا زرد مایل به سبز متغیر باشد. شکل و اندازه گوجه سبز به صورت بیضی مانند است. طعم شیرین یا ترشی دارد.

درخت گوجه سبز

درخت گوجه سبز می تواند در هر جایی بین ارتفاع ۱۲ و ۱۵ پایی رشد پیدا کند. با اینحال، می توان این درخت را در ارتفاع ۶ الی ۹ پایی نیز رشد داد. درخت گوجه سبز قادر به خودلقاحی است و می تواند هر سال میوه بیاورد.

انواع گوجه سبز

این میوه گونه‌های متعددی دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

  • Golden Transparent
  • Bryanston
  • Cambridge Gage
  • Laxton’s Supreme
  • Laxton’s Gage

توزیع گوجه سبز

این میوه به صورت تجاری در فرانسه می روید با اینحال می توان آن را در سایر کشورهای اروپایی همچون پرتغال، اسپانیا و انگلیس نیز پیدا کرد. برخی از کشورهای آمریکای شمالی و سایر کشورها نیز این میوه را به خوبی رشد و توسعه می دهند. در ایران هم درخت گوجه سبز به خوبی میوه میدهد و البته یکی از میوه های تقریباً گرانقیمت محسوب میشود.

کشت درخت گوجه سبز

می توان این درخت را در باغ‌های مناسب کشت داد. رشد آن بسیار راحت است زیرا خودلقاحی انجام می دهد و به نگهداری کمتری نیازمند است.

شرایط رشد گوجه سبز

  • خاک: این درخت در خاک مرطوب و غنی رشد می کند.
  • نور خورشید: این درخت به مقادیر فراوانی از نور خورشید نیاز دارد تا بتواند به درستی رشد کند.
  • آب: آب دهی منظم برای رشد این درخت ضروری است. با اینحال باید خاک به خوبی زهکشی شود.
  • آب و هوا: آب و هوای معتدل برای این درخت ایده آل است.

فواید و خواص گوجه سبز (آلوچه)

این میوه سرشار از اسیدهای آلی مختلف، فلاونوئیدها، اسیدهای فنلی و ترکیبات آنتی اکسیدانی است و می تواند متابولیسم بدن را بهبود ببخشد.
این میوه می تواند خستگی را کمتر نماید.
خاصیت دفع سموم دارد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

گوجه سبز غنی از مواد مغذی با قابلیت آنتی اکسیدانی است و بدن را در مقابل عوامل عفونی مقاوم کرده و با التهاب و رادیکال های آزاد مخرب مقابله می کند و از این رو موجب تقویت سیستم ایمنی می شود.

کاهش استرس و افسردگی

ویتامین های گروه ب و ث باعث کاهش استرس و افسردگی می شود و سلامت اعصاب را به همراه می آورد. گوجه سبز غنی از پتاسیم و فلوراید است و در انقباض طبیعی عضله، فعالیت الکتریکی طبیعی در قلب و انتقال سریع تکانه های عصبی در بدن نیز تاثیر دارد.

اثرات ضد قارچ و باکتریایی

اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این میوه هستند.
پختن برگ‌های درخت گوجه سبز در سرکه می‌تواند در درمان کرم‌های حلقوی موثر باشد. جوشانده ۲۵ تا ۳۰ گرم برگ درخت گوجه سبز، كشنده انگل‌هاي معده است و اين خاصيت در هسته گوجه سبز هم وجود دارد.
البته فراموش نكنيد برگ گوجه سبز نفاخ است و براي معده مضر است، مگر آن كه همراه با يك مسهل خورده شود.

استفاده از گوجه سبز در دوران بارداری

عوارض جانبی شناخته شده ای برای مصرف گوجه سبز در دوران بارداری وجود ندارد با اینحال بهتر است قبل از مصرف، با پزشک متخصص مشورت گردد.

استفاده از گوجه سبز

این میوه خوشمزه برای مقاصد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد:

  • گوجه سبز رسیده به عنوان یک میوه خوشمزه استفاده می شود.
  • از این میوه می توان مربای خوشمزه ای تهیه کرد.
  • این میوه به طور گسترده در تهیه پای و تارت مورد استفاده قرار می گیرد.
  • می توان آن را با بستنی وانیلی نیز مصرف کرد.

استفاده از گوجه سبز به همراه آجیل‌ها

این دستور یکی از شگفت انگیزترین دستورهایی است که در مورد گوجه سبز وجود دارد. کافیست آن را با آجیل و شکر ترکیب کنید.

مربای گوجه سبز

با طعم خوبی که این میوه دارد، می توان مربای خوبی از آن تهیه کرد. به کمک آب و شکر، می توانید این مربا را به راحتی در منزل خود تهیه کنید. قبل از پختن آن، هسته‌هایش را خارج کنید و خوب بشویید. سپس آن را در آب و شکر بپزید.

تارت گوجه سبز

این میوه برای تهیه تارت عالی است. طعم و شیرینی ان باعث می شود تارت بسیار خوشمزه باشد.

کیک

به کمک شیر، شکر، کره ، خامه، آرد و این میوه می توانید کیک های خوبی تهیه کنید.

پودینگ

این میوه برای تهیه پودینگ‌های کلاسیک به همراه ارد و شکر به کار می رود. تهیه آن زیاد دشوار نیست.

این گزینه یکی از محبوب ترین کاربردهای گوجه سبز است. برای تهیه آن علاه بر گوجه سبز به عسل، شیر، کره، شکر و آرد نیاز خواهید داشت.

نگهداری گوجه سبز

گوجه سبزهای نرسیده را می توان در دمای اتاق نگهداری کرد. میوه رسیده را تنها به مدت چند روز و در یخچال می توان به خوبی حفظ نمود. بهترین روش برای نگهداری آن، تهیه مرباست.

عوارض جانبی گوجه سبز

عوارض جانبی شناخته شده ای برای این میوه وجود ندارد. اما بهتر است قبل از مصرف آن ، مواردی را رعایت کنید. در برخی از افراد پوست میوه ممکن است واکنش‌هایی را ایجاد کند.
گوجه سبز به خاطر طعم بی نظیری که دارد در سرتاسر جهان محبوب است. این میوه مزایای زیادی برای سلامتی دارد و می توان از آن به خوبی استفاده کرد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.