خواص آویشن (+ ۱۰ مضرات و عوارض آویشن )

آویشن برای سرماخوردگی

دمنوشی کـه ویروس سرماخوردگی را تار و مار می کند

– دمنوش آویشن ضد سرفه، خلط آور ودر درمان آسم موثر اسـت؛ استفاده از دمنوش آویشن، سیاه سرفه و التهاب دستگاه تنفس فوقانی را رفع می کند !

– این گیاه برای درمان بوی بد دهان، سرفه و تقویت ایمنی بدن مورد استفاده قرار میگیرد.

– خواص خلط آوری دارد و می‌توان از ان به عنوان یک آرامش بخش برای اعصاب استفاده کرد، همچنین کسانی کـه دچار نفخ معده میشوند، می‌توانند این گیاه را بـه عنوان دمنوش مصرف کنند!

آشنایی با خواص عرق آویشن

گیاه آویشن از دیر باز در طب اسلامی و طب سنتی ایران مورد استفاده قرار می گرفته اسـت. خواص آویشن و عرق حاصل از ان بسیار گسترده اسـت بـه نوعی کـه از درمان انواع بیماری‌ها تا سلامت و زیبایی پوست و مو می‌توان از ان استفاده کرد. این گیاه دارویی بهترین درمان برای عفونت‌هاي‌ تمام قسمت‌هاي‌ بدن اسـت.

استفاده امروزی و ثابت شده گیاه آویشن برای درمان آسم، سرفه‌هاي‌ خشک مکرر، آمفیزم و برونشیت اسـت. چای دم کرده‌ي ان را نیز برای درمان عفونت گوش میانی، نفخ و تهوع استفاده می کنند، عصاره آویشن حاوی ماده‌اي بـه نام «تیمول» اسـت کـه برای بیماری آسم مفید اسـت.

حمام آویشن برای مبتلایان بـه دردهای عضلانی، مفصلی و روماتیسمی مفید اسـت. ضماد آویشن برای نیش و گزیدگی حشرات موثر اسـت.

آشنایی با خواص عرق آویشن + آویشن برای سرماخوردگی

خواص عرق آویشن

عرق آویشن از سرشاخه‌هاي‌ گلدار این گیاه تهیه می‌شود. طبیعت ان همانند گیاه آویشن گرم بوده و خوردن عرق ان فواید بی شماری دارد. برخی خواص دارویی عرق گیاه آویشن عبارتند از:

عرق گیاه آویشن رقیق کننده خون اسـت.

از ان بـه عنوان دارویی مسکن و ضد درد استفاده می‌شود.

عرق گیاه آویشن ضد تشنج اسـت.

استفاده از این عرق در درمان نقرس و سیاتیک موثر اسـت.

عرق گیاه آویشن خاصیت آنتی‌باکتریالی و ضد قارچی دارد ودر عفونت‌هاي‌ ریوی می‌توان از خواص این عرق استفاده کرد.

استفاده از عرق گیاه آویشن باعث تقویت بینایی می‌شود.

این عرق معده را تقویت می‌کند و برای رفع ترشی معده موثر اسـت، همچنین هضم کننده و باد شکن می‌باشد.

مصرف عرق گیاه آویشن از اختلالات مغزی پیشگیري می‌کند بـه طوری کـه نوشیدن چند فنجان از ان در رفع اختلالات مغزی مفید اسـت.

استفاده از عرق تهیه شده از گیاه آویشن برای برطرف کردن جوش‌هاي‌ صورت و بدن مفید اسـت.

عرق گیاه آویشن مدر و قاعده‌آور بوده و دم کرده برگ ان برای شب ادراری کودکان مفید اسـت.

عرق آویشن در درمان عفونت‌ها و قارچ‌ها و عفونت‌هاي‌ روده‌اي موثر اسـت.

عرق آویشن در درمان گلو دردهای چرکین بسیار موثرتر از آنتی بیوتیک‌هاي‌ شیمیایی اسـت. این عرق بـه دلیل حبس اسانس فرار در خود تند و خوشبو میباشد و تاثیر ان بر روی درمان گلودردهای چرکین بـه شرط آنکه حداقل یک ساعت یکبار غرغره شود بسیار سریع‌تر از پنی‌سیلین و آنتی‌بیوتیک‌ها دیگر میباشد و از ان گذشته عوارض منفی این داروها را ندارد.

عرق گیاه آویشن برای سرماخوردگی و سرفه یکی از بهترین داروهای گیاهی اسـت.

در از بین بردن انگل‌هاي‌ روده و رفع سوء تغذیه مفید اسـت.

عرق آویشن سودا را کاهش می‌دهد و سنگ و ورم کلیه را درمان می‌کند.

از خواص ان می‌توان بـه پیشگیري از خون ریزی‌هاي‌ رحمی اشاره کرد.

طرز تهیه و میزان مصرف عرق آویشن

برای تولید عرق گیاه آویشن، ابتدا آب و آویشن را می‌جوشانند. پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر بـه صورت سنتی یا صنعتی انجام می‌شود و مایعی کـه با تقطیر بـه دست آمده، همان عرق آویشن اسـت. بـه طور کلی طی فرآیند تبخیر و تقطیر، اسانس و رایحه گیاه داخل مولکول‌هاي‌ آب نفوذ می کند ودر اصطلاح علمی، آب مقطر تولید می‌شود. این آب خوشبو مقطر، علاوه بر طعم و رایحه خوب، خواصی هم برای بدن دارند.

روزانه یک لیوان از عرق آویشن را بـه صوت ناشتا می‌توان مصرف کرد و برای درمان عده اي از بیماری‌ها دو تا سه فنجان قبل از غذا نوشیده شود. غرغره کردن با محلول آویشن التهاب گلو را کاهش می دهد.

برای اینکار 5 گرم برگ خشک آویشن را در 100 سی‌سی آب جوش ریخته و بـه مدت 10 دقیقه بجوشانید. دهانتان رابا این محلول شستشو دهید. این دوره را بیش از 3 هفته دنبال نکنید.

عوارض جانبی آویشن

مصرف آویشن در بارداری پیشنهاد نمی‌شود زیرا آویشن خاصیت سقط آوری دارد، بنابر این استفاده از عرق ان کـه تغلیظ شده عصاره این گیاه خواهد بود، نیز دراین دوران مضر و ممنوع اسـت.

همچنین مصرف ان برای کودکان زیر 4 سال بـه دلیل ایجاد اختلالات تیروئیدی توصیه نمی‌گردد.مصرف آویشن برای افراد آلرژیک مورد منع مصرف دارد. زیاده‌روی در مصرف عرق گیاه آویشن باعث سرگیجه، اسهال و استفراغ خواهد شد. درصورت بروز عوارض آویشن می‌توان از نعناع و دم کرده ان استفاده کرد.

سرانجام، رفته رفته آدم‌ها جهت یافتن پاسخی برای مشکلات سلامتی خود به طبیعت روی می‌آورند. وقتی صحبت از درمان های طبیعی می‌شود بی‌گمان گیاهان دارویی بسیار محبوب و معروف هستند. اما هر چیزی در این جهان دو جنبه دارد. جنبه خوب و جنبه بد. آویشن، که مملو از تیمول است، یک عامل ضد قارچی، آنتی اکسیدانی، ضد درد، و ضد میکروبی قدرتمند به شمار می‌آید. آویشن، به عنوان یک درمان سنتی طیف وسیعی از ناراحتی‌ها و بیماری‌ها، سردردها و سرفه را نیز درمان می‌کند. اما هرگز نباید از مضرات آویشن هم غافل شوید. در این نوشتار ۱۰ جدی ترین مضرات و عوارض جانبی آویشن را با هم مرور می کنیم.

با وجود این، مشابه سایر درمان‌های گیاهی، آویشن نیز یک سری مضرات و عوارض جانبی دارد. در حالی که اکثر آن‌ عارضه‌ها و مضرات چیز چندان نگران کننده ای نیستند، اما حتی مواردی از ایست قلبی به خاطر مصرف آویشن نیز گزارش شده است. بنابراین، مهم است که از اثرات نامطلوب آویشن اطلاع داشته باشیم تا بتوانیم به طور کامل از فایده‌های این گیاه شگفت‌انگیز استفاده ببریم.

بیایید نگاهی بیندازیم به برخی از مضرات آویشن

۱. تحریک غشاء مخاطی

آویشن حاوی دو ترکیب است – تیمول و کارواکرول. مطالعات نشان می‌دهند که آدم‌ها، به خصوص کسانی که حساس هستند، ممکن است بعد از استفاده‌ و مصرف این گیاه از تحریک غشاهای مخاطی رنج ببرند. اگر شما هم تا به حال تجربه‌ی چنین واکنشی را داشته‌اید، پس از تماس آن با غشاء مخاطی جلوگیری کنید. به طور خلاصه، استفاده از آویشن به صورت خوردنی را متوقف کنید.

۲. ممکن است باعث آلرژی به آویشن شود

اگر به ریحان، علف گربه، کرفس، رزماری، و پونه کوهی آلرژی دارید، پس مواظب استفاده از آویشن باشید. بعضی از افراد، طبق مطالعات انجام شده، به خانواده‌ی نعنائیان آلرژی دارند. و چون آویشن نیز به این خانواده تعلق دارد، در صورت داشتن چنین سابقه‌ی حساسیتی از خوردن آن اجتناب کنید.

۳. برای کسانی که فشار خون دارند بی‌خطر نیست

چنین معروف است که آویشن حاوی خواص افزایش فشار خون است. اگر از فشار خون بالا رنج می‌برید، پس از آویشن، به شکل گیاه، روغن معطر، و همین‌طور چای دوری کنید.

مضرات آویشن ۴: تاثیر بدی بر تیروئید دارد

این به گونه‌ی خاصی از آویشن مربوط می‌شود – یعنی سوسنبر (آویشن وحشی). در بعضی از مطالعات انجام شده توسط گروهی از پژوهشگران آلمانی به این نتیجه رسیده‌اند که آویشن می‌تواند بر غده‌ی تیروئید تاثیری منفی داشته باشد. در مطالعه‌ای که در ژوئن ۱۹۸۲ به چاپ رسید اشاره می‌شود که آویشن، و همین‌طور خویشاوندانش، بر هورمون غده‌ی هیپوفیز که تیروئید را تحریک می‌کند تاثیر بد می‌گذارد. این مطالعه بر روی موش‌ها انجام شد، اما با قیاس می‌توانید به این نکته پی ببرید که مصرف منظم آویشن ممکن است به کاهش سطح هورمون تیروئید منجر شود.

۵. در دوران بارداری و شیردهی آویشن مصرف نکنید

در حالی که هیچ شواهد مستدلی وجود ندارد که ثابت کند این گیاه برای زنان باردار و شیرده بی‌خطر است، هیچ شواهدی خلاف آن هم وجود ندارد. با وجود این، از آن‌جایی که در گذر زمان ثابت شده است آویشن به عنوان یک درمان قاعدگی را تحریک می‌کند، این احتمال وجود دارد که زنان باردار در خطر سقط جنین قرار بگیرند. بنابراین، لطفا هنگام استفاده از آویشن نهایت دقت و احتیاط را به خرج بدهید. اگر واقعا دوست دارید در چنین دورانی از زندگی خود از این گیاه استفاده کنید، می‌توانید با پزشک خود مشورت کنید.

۶. برای کودکان زیر ۱۸ سال خطرناک است

کودکان، به خصوص کسانی که زیر ۱۰ سال هستند و اطفال، باید از تمامی اشکال مختلف آویشن دور نگه داشته شوند. حتی از دهانشویه‌ی لیسترین هم که حاوی آویشن است به عنوان ضدعفونی کننده‌ی دهان استفاده نکنید، مگر آن که دندانپزشک برایتان تجویز کرده باشد.

مضرات آویشن ۷: سلامت قلب به خطر می‌افتد

موارد خاصی گزارش شده است که افرادی که آویشن می‌خورند – به خصوص روغن آویشن – از ناراحتی‌های شدید مختلفی رنج می‌برند من جمله تندنفسی، تشنج، ایست قلبی، و حتی به کما رفته‌اند. در حالی که شواهدی برای اثبات دلیل واقعی نهفته در پس این بیماری‌های جدی وجود ندارد، فرض می‌شود که دوز زیاد یا آلرژی به خانواده‌ی نعنائیان می‌تواند موجب بروز این‌ها شده باشد.

۸. التهابات پوستی ایجاد میکند

در گزارش‌های خاصی به این اشاره شده است که کسانی که از لیسترین به عنوان یک ضد عفونی کننده برای درمان عقربک مزمن انگشت پا استفاده می‌کنند دچار التهابات پوستی می‌شوند. در حالی که این می‌تواند یک واکنش آلرژیک باشد، توصیه می‌شود از استعمال آویشن موجود در مواد تشکیل دهنده‌ی محصولات درمانی بر روی جراحات پوستی و در افراد مبتلا به آتوپی بپرهیزید.

مضرات آویشن ۹: تداخل با داروهای تجویزی دارد

کسانی که داروهای ضد تیروئید و جایگزین تیروئید مصرف می‌کنند باید از استفاده‌ی آویشن اجتناب کنند چون گفته می‌شود با این داروها واکنش معکوس می‌دهد، و عملکرد آن‌ها را مختل می‌کند.

کسانی که داروهای فشار خون مصرف می‌کنند نیز باید استفاده از آویشن را ترک کنند.

مطالعات انجام شده در شرایط آزمایشگاهی نشان می‌دهند که آویشن در عملکرد گیرنده‌ی پروژسترون و استروژن اختلال ایجاد می‌کند. بنابراین اگر قرص ضد بارداری یا داروهای جایگزین هورمونی مصرف می‌کنید، قبل از استفاده‌ی این گیاه با پزشک مشورت کنید.

گفته می‌شود استعمال موضعی آویشن، به شکل تیمول، باعث جذب فلوروراسیل (داروی درمان سرطان) می‌شود که از عناصر استفاده شده در شیمی درمانی است. بنابراین، در صورتی که تحت شیمی درمانی هستید قبل از استفاده‌ی تیمول با پزشک خود مشورت کنید.

۱۰. تداخل با سایر گیاهان دارویی دارد

مطالعات انجام شده نشان می‌دهند که استفاده از آویشن به همراه مکمل‌ها و چند گیاه خاص دیگر می‌تواند بر تاثیرات هورمونی مورد انتظار آن گیاهان یا مکمل‌ها تاثیر منفی بگذارد.

در حالی که عوارض جانبی فهرست شده‌ی آویشن کمیاب هستند، همیشه بهتر است هنگام استفاده از این گیاه محتاط باشید. اگر حساسیت فوق‌العاده دارید یا تحت درمان خاصی هستید، لطفا قبل از مصرف آویشن با پزشک مشورت کنید.

منبع مضرات : stylecraze

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.