سئو تکنیکال چیست؟

به طور کلی سه نوع (SEO) وجود دارد که سئو تکنیکال یکی از مهمترین آن ها به شمار می رود. در یک سایت (سئو تکنیکال) (سئو داخلی) (سئو خارجی) به ترتیب باید مورد بررسی قرار بگیرند و بهینه سازی شوند.

اگر سئو تکنیکال در وضعیت مطلوب و مناسبی قرار نداشته باشد، نمی توان برای سئو داخلی اقدام کرد و به همین ترتیب بدون  سئو داخلی امکان اجرای تکنیک های سئو خارجی وجود ندارد. البته با توجه به ماهیت سئو تکنیکال، می توان آن را  یکی از زیر مجموعه های سئو داخلی به حساب آورد. برای این که متوجه شوید سئو تکنیکال چیست در ادامه با ما همراه شوید.

واژه تکنیکال به معنی فنی است و ‌به این ترتیب سئو تکنیکال در اصل به معنی بهینه سازی فنی سایت ها برای موتورهای جستجو است.

در حقیقت کار اصلی  بهینه سازی فنی (تکنیکال) این است که سرعت سایت را بالا برده و کراول شدن آن از سمت خزنده های موتورهای جستجو را ساده تر و از این طریق کمک کند تا موتور های جستجو سایت را راحت تر بشناسند.

سئو تکنیکال زیر مجموعه ای از سئو داخلی است که موجب پیشرفت و ارتقای اِلمان های داخلی سایت می شود تا نسبت به سایر سایت ها رتبه های بالاتری کسب کنید. همان گونه که سئو فنی و سئو تکنیکال برای ارتقا سرعت سایت به کار می آیند، سئو خارجی نیز از طریق کانال های مختلف خارج از سایت برای نمایش بیشتر آن تلاش می کند. 

اهمیت سئو تکنیکال سایت

 ممکن است این سوال پیش آید که چرا باید تکنیک های سئو تکنیکال را روی یک سایت به اجرا درآوریم؟

گوگل که یکی از مهم ترین موتور های جستجو محسوب می شود در تلاش است تا بهترین نتیجه را برای جست و جوی کاربران به  نمایش بگذارد به همین دلیل فاکتورهای زیادی برای سنجش از طرف گوگل و ربات های خزنده آن صفحات وب وجود دارند که مورد بررسی قرار می گیرند. برای مثال برخی از این فاکتورها به سوابق کاربری سایت بستگی دارد، مانند میزان سرعت بارگذاری یک صفحه از سایت مورد نظر.

سایر فاکتورها کار ربات های موتور جستجو را راحت تر می کنند تا منظور و هدف صفحه مورد نظر شما را بهتر و به طور صحیح درک کنند، پس  می توانید با پیشرفت و ارتقای جنبه های فنی سایت خود به موتورهای جستجو کمک نمایید تا سایت شما را بهتر درک و کراول کنند. اگر تمایل دارید در بین نخستین نتایج موتورهای جستجو قرار بگیرید و رتبه بالایی نزد گوگل کسب کنید باید حتما این کار را به درستی انجام دهید. در نظر داشته باشید که در صورت کسب رتبه های عالی می توانید از گوگل rich result نیز دریافت کنید.

در صورتی که سئو تکنیکال انجام نشود چه اتفاقی می افتد؟

سوال این است که اگر سئو تکنیکال را انجام ندهیم چه اتفاقی برای سایت ما خواهد افتاد؟ بد نیست بدانید که سئو تکنیکال کمک زیادی به سئو و رتبه های هر سایت می کند و به همان اندازه که موثر است، انجام ندادن آن نیز سایت شما را با مشکل رو به رو می کند به این صورت که اگر اشتباهات فنی مهمی در آن رخ دهد، ممکن است برای سایت شما بسیار گران تمام شود.

نحوه اجرای سئو تکنیکال

یکی از اشتباهاتی که در بهینه سازی کدها و قسمت های فنی سایت خود انجام می دهید این است که تنها موتور جستجو را در نظر می گیرید و روی سلیقه گوگل تکیه می کنید. یک وب سایت ایده آل باید خوب کار کند و در وهله اول برای استفاده کاربران سریع ، شفاف و واضح باشد.

برای تقویت ساختار فنی سایت باید رضایت هر دو طرف را در نظر گرفت یعنی هدف رضایت موتورهای جستجو و کاربران باشد، زیرا موتورهای جستجو دائما باتوجه به رفتار کاربران به روز می شوند تا رضایت آن ها را دریافت کنند.

ویژگی های اصلی بهینه سازی فنی سایت (سئو تکنیکال)

ویژگی یک سایت ایده آل این است که از لحاظ فنی درست عمل کند، سریع باشد و برای موتورهای جستجو نیز به سادگی قابل درک و crawl شود. یک سایت با اِلمان های فنی مناسب و صحیح به موتورهای جستجو این امکان را می دهد که بدون هیچ اختلال و مشکلی هدف و منظور را درک کنند.

برای مثال ممکن است وجود محتوای تکراری در سایت، خزنده های گوگل را دچار مشکل کنند و در تشخیص و شناسایی محتوای اصلی شما سردرگم و دچار اختلال شوند. همچنین گاهی پیش می آید که لینک های خراب یا شکسته داشته باشید که در چنین شرایطی ممکن است کاربران یا گوگل به سمت آدرس های بن بست هدایت شوند.

در ادامه به تعدادی از مهمترین ارکان بهینه سازی فنی یا سئو تکنیکال وب سایت ها اشاره می کنیم: 

سرعت سایت

مهم ترین رکن در سئوی هر سایت سرعت آن است، زیرا کاربران کم تحمل تر از گذشته هستند و انتظار دارند تا وب سایت مورد نظرشان با سرعت بالایی بارگذاری و نمایش داده شود. به همین دلیل موتور جست جوی گوگل هم صفحات سریع را خیلی بیشتر از صفحات خوب اما کند می پسندد و ارزشمند می داند.

قابلیت craw برای ربات های خزنده گوگل

موتورهای جستجوگر از ربات های خزنده (crawlers) برای خزیدن در سایت شما و ایندکس کردن محتوای آن استفاده می کنند. کار ربات های خزنده این است که لینک های صفحات را برای کمک به درک بهتر مطالب دنبال کنند به همین جهت مهیا کردن یک ساختار پیوسته از لینک های داخلی، کمک فراوانی به درک درست موتور جستجو و ربات های آن از سایت و محتوای شما می کند.

کاهش لینک های شکسته سایت

باز شدن صفحات خالی یا خطای ( 404 ) یکی از مواردی است که می تواند مانند کند بودن سایت تجربه کاربری را از حالت ایده آل دور کند. زمانی که یک کاربر به قصد جست و جوی مطلبی روی یک لینک کلیک می کند و محتوایی دور از انتظار خود را در ان صفحه می بیند با خروج یکباره عدم رضایتش را اعلام می کند. 

و نکته جالب توجه این است که موتور های جستجو عموما بیشتر از کاربران این صفحات را دنبال کرده و می بینند ، زیرا آن ها هر لینکی که در صفحات باشد را دنبال می کنند.

 از جمله دیگر ارکان مهم سئو تکنیکال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش صفحات تکراری duplicate content
  • امنیت سایت
  • استفاده از‌( structured data)
  • استفاده از نقشه سایت
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.