قابلمه فورج

قابلمه فورج نوعی قابلمه نچسب است که از کلمه فورج از جمله اصطلاحاتی است که امروزه بسیار در بحث خرید انواع قابلمه بیان میشود و شاید برای شما هم سوال باشد که منظور از آن چیست؟

سرویس قابلمه فورج چیست؟

در کنار روش های مختلفی که در صنعت تولید ظروف پخت پز استفاده میشود، روشی تحت عنوان فورج نیز وجود دارد. در تولید ظروف آلومینیومی معمولاً برای فرم دادن ورقه هایی با ضخامت کمتر از روش دستی استفاده میشود و محصول نهایی به دلیل ضخامت کم خیلی زود در اثر حرارت و یا فشار تغییر شکل میدهد و در صورتی که دارای لایه نچسب نیز نباشد در اثر برخورد با مواد اسیدی دچار خوردگی  خواهد شد.

اما زمانی که از آلیاژی به نسبت سخت تر و با ضخامت بیشتر استفاده میشود، بطور مثال (ظروف دایکاست یا همان ظروف چدنی) بدلیل اینکه این گونه ظروف دارای ضخامت زیاد، وزن بیشتر و سختی آلیاژ، شکنندگی بیشتری هستند به همین دلیل برای تغییر شکل این مدل ورقه های آلومینیومی از روش فورج استفاده میشود و محصولی که در نهایت تولید شده است از لحاظ فشار، شکنندگی و مقاومت در برابر حرارت بالا بسیار مناسب است. 

انواع مختلف فورج و مزایا استفاده از آن

عمل کوبیدن در آهنگری، فلز را تغییر شکل داده و شکل می‌دهد، که منجر به تشکیل رگه‌هایی ناگسستنی از دانه‌ها می‌شود. این کار باعث می‌شود فلز مقاومتش را حفظ کند. از اثرات جانبی این رگه‌های دانه‌ای منحصر‌به‌فرد می‌توان به رفع نواقص، ناسرگی‌ها و تخلخل موجود در محصول اشاره کرد. یکی دیگر از مزایای فورج، هزینه‌های به نسبت پایین در دوره‌های تولید میان‌مدت ​​و طولانی است. پس از ابداع دستگاه‌های فورج، می‌توان محصولات را با سرعت نسبتاً بالا و حداقل زمان توقف تولید کرد.

فورج داغ

فورج داغ مستلزم گرم کردن فلز تا دمای بالاتر از دمای تبلور مجدد است. این عمل می‌تواند به معنای گرم کردن فلزات تا دمای ۱۲۶۰ درجه سانتی‌گراد باشد. مهمترین مزیت فورج داغ کاهش انرژی مورد نیاز برای شکل‌دهی مناسبِ فلز است. این موضوع به این خاطر است که گرمای شدید استحکام تسلیم (yield strength) فلز را کاهش می‌دهد و شکل‌پذیری را بهبود می‌بخشد. همچنین محصولات فورج داغ دارای مزیتِ حذف غیریکنواختی‌های شیمیایی می‌باشند.

فورج سرد

معمولاً به فورج فلز در دمای اتاق فورج سرد گفته می‌شود، اگرچه در هر دمای زیر دمای تبلور مجدد امکان‌پذیر است. بسیاری از فلزات، مانند فولاد پر‌کربن، برای فورج سرد بسیار محگم هستند. صرف‌ نظر از این مانع، از نظر استانداردهای کنترل ابعاد، یکنواختی محصول، پرداخت سطح و آلودگی، فورج سرد بر فورج گرم برتری دارد. فورج سرد شامل شیوه‌های متنوع فورج از جمله خم کردن، با فشار از قالب رد کردن، کشش سرد و کله‌زنی سرد است. با این حال، این افزایش تنوع هزینه دارد، زیرا برای فورج سرد به تجهیزات با قدرت بیشتری نیاز است و ممکن است استفاده از بازپخت میانی ضروری شود.

مزایای ظروف نچسب فورج

  • استفاده از آلومینیوم خالص حدود 99 درصدی
  • یکنواختی و صاف بودن در محصولات
  • استحکام بالا و عدم شکنندگی
  • امکان بازیافت مجدد محصولات
  • پوشش داخلی گرانیت
  • استفاده از رنگ سیلیکونی مقاوم در برابر حرارت

فرآیند فورج قالب باز

هنگامی که از قالب‌های تخت بدون هیچ پروفیلی در فورج استفاده می‌شود، این فرآیند فورج قالب باز (یا فورج دستی) نامیده می‌شود. قالب باز به فلز امکان می‎دهد در هرجایی جریان داشته باشد، مگر در جایی که با قالب برخورد کند. برای دستیابی به نتیجه حداکثری، حرکت صحیح قطعه کار ضروری است، که باید بیش از ۱۰۰ تن وزن و ۳۸٫۲۴ متر طول باشد. این نوع فورج برای تراشکاری یا شکل دادن شمش قبل از اقدامات شکل‌دهی ثانویه مفید است.

فرآیند فورج قالب بسته

در فورج قالب بسته، که گاهی اوقات فورج قالب چاپی نامیده می‌شود، از قالب استفاده می‌شود. این قالب‌ها به یک سندان متصل می‌شوند در حالی که یک چکش فلز مذاب را مجبور به جاری شدن داخل حفره‌های قالب می‌کند. هنگام فورج شکل‌های هندسی پیچیده، اغلب از ضربات و یا حفره‌های قالبی متعدد استفاده می‌شود.

هزینه‌های بالای تولید اولیه قالب‌ها باعث گران بودن فورج قالب بسته در کوتاه‌مدت می‌شود، اما با افزایش تولید قطعات این فرآیند مقرون‌به‌صرفه می‌شود. همچنین فورج قالب بسته استحکام استثنایی در مقایسه با روش‌های دیگر فراهم می‌کند. از کاربردهای متداول فورج قالب بسته می‌توان به تولید قطعات و ابزارهای خودرو اشاره کرد.

فورج پرسی

در فورج پرسی، عامل اصلی شکل‌دهی فشرده‌سازی است. فلز روی قالبی ثابت قرار می‌گیرد، در حالی که با قالب پرس فشار مداومی اعمال می‌شود و به شکل دلخواه می‌رسد. مدت تماس فلز با قالب‌ها بسیار بیشتر از انواع دیگر فورج است، اما مزیت این فرآیند فورج امکان تغییر شکل همزمان کل محصول است.

مزیت دیگر فورج پرسی، توانایی در نظارت و کنترل میزان فشرده‌سازی مشخص است. کاربردهای فورج پرسی بسیار زیاد است، زیرا تقریباً محدودیتی در اندازه محصول تولیدی وجود ندارد. فورج پرسی می‌تواند فورج گرم یا سرد باشد.

فورج غلتکی

فورج غلتکی فرآیند افزایش طول میله یا سیم‌هاست. تولیدکننده میله‌های فلزی گرم شده را بین دو غلتک استوانه‌ای قرار می‌دهد که می‌چرخند و برای شکل دادن به فلز فشاری پیش‌رونده وارد می‌کنند. از مزایای فورج غلتکی می‌توان به جلوکیری از تشکیل فلاشینگ و ساختار دانه‌ای بزرگ اشاره کرد

ظروف نچسب

امروزه از روش فورج در کنار روش های متداول دیگر برای تولید ظروف نچسب آشپزی استفاده می شود. در روش فرم دادن با دست، ضخامت ورق باید خیلی کم باشد در نتیجه ظروفی که با این روش تولید می شوند به خاطر نازک بودن، خیلی زود در اثر حرارت و یا فشار، شکل خود را از دست می دهند. این ظروف اگر دارای لایه ی مخصوص نچسب نباشند در اثر خوردگی با مواد اسیدی غذا سوراخ می شوند.

برای تولید ظروف آلومینیومی به روش دایکاست از آلومینیوم با آلیاژ مخصوصی که سخت تر می باشد استفاده می شود. ظروف دایکاست که اصطلاحاً به آن ها چدنی هم گفته می شود به خاطر اینکه دارای ضخامت زیادی هستند هم دارای وزن بیشتری بوده و به خاطر سختی آلیاژ به کار رفته، شکننده می باشند.

در روش فورج از ورق های آلومینیوم با ضخامت بیشتری نسبت به ظروف متداول استفاده می شود و محصول نهایی از نظر تغییر شکل در برابر حرارت، ضربه، فشار و همچنین شکنندگی استحکام بالایی دارد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.